narucdetem@narucdetem.cz     737 135 217

Terapeutické rodičovství

  penzion Töde, Hrnčířská 128/14, Olomouc    19. října 2022 – 21. října 2022

Vzdělávací program je zaměřen na porozumění a možnost praktického využití principů terapeutického rodičovství, které umožňuje zvládat obtíže dětí, které byly vystaveny komplexnímu vývojovému traumatu a trpí závažnými poruchami ve vytváření citového pouta. Program zahrnuje teoretické poznatky i praktické dovednosti a provází účastníky základními principy terapeutického rodičovství – rodič jako bezpečná základna pro dítě, rozvíjení intersubjektivního vztahu rodiče s dítětem, schopnost mentalizace, postoj PACE - hravost, přijetí, empatie a zvídavost, stanovování limitů a obnova vztahu. Program je koncipován tak, aby účastníci mohli nové poznatky aktivně přenášet do rodin, se kterými pracují a pomáhali tak náhradním rodičům lépe reagovat na zjevné i skryté potřeby dětí s vývojovým traumatem a nejistou citovou vazbou. Program zahrnuje také praktický nácvik vhodných výchovných intervencí.

Závazně přihlášení budete po provedení platby na číslo účtu: 2001870963/2010, variabilní symbol: 19102022.

  O lektorovi   Cena   Časová dotace   Určeno pro   Přihláška

PhDr. Jana Kovařovicová, PaedDr. Petra Pávková

PhDr. Jana Kovařovicová

psycholožka, terapeutka, lektorka

PhDr. Jana Kovařovicová vystudovala psychologii na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Prošla dvěma dlouhodobými sebezkušenostními psychoterapeutickými výcviky (SUR, PBSP), dále řadou střednědobých terapeutických výcviků (Dyadická vývojová psychoterapie (DDP), Terapie hrou, Filiální terapie) a krátkodobých výcviků (SandTherapy, Somaticexperiencing, Motivační rozhovory, My Backpack, Komunikační bedna). Je certifikovanou konzultantkou a trenérkou DDP.

PaedDr. Petra Pávková

lektorka

Vystudovala Speciální pedagogiku – obor etopedie na Univerzitě Karlově v Praze. Vedle univerzitního vzdělání má výcvik v Dyadické vývojové psychoterapii (DDP), dále absolvovala řadu odborných vzdělávacích kurzů a workshopů zaměřených na práci s dětmi s traumatem, s dětmi s poruchami attachmentu a další. Celý profesionální život se věnuje pěstounským a adoptivním rodinám. Specializuje se na kontakt dětí v náhradní rodinné péči s jejich biologickými příbuznými a na práci s historií dítěte. Je odborným garantem a lektorkou výcviku pro odborníky pracující s dětmi s poruchami attachmentu.


cena: 7.690,- Kč
Časová dotace: 48 hodin
Určeno pro: Pro sociální pracovníky, doprovázející pracovníky v oblasti NRP

Přihláška

Powered by BreezingForms

 

Pokud budete chtít vystavit fakturu, zašlete s přihláškou fakturační údaje, na které fakturu vystavíme. Kontaktní osoba: Eva Kopecká, tel. 737 135 217.

Nejbližší akce

PhDr. Eva Klimentová, Ph.D.

Vzdělávání pro pěstouny - Proč je pro dítě důležitý kontakt s biologickou rodinou

  Palachovo náměstí 1 Olomouc
  9. dubna 2024 | 9:00 - 12:00


Ing. Michal Klíma, Mgr. Martina Němcová

Most doprovázení - vzdělávání

  Bělecký mlýn, Zdětín 71
  30. května 2024 – 31. května 2024